Denna kurs är tyvärr inte öppen för ansökan just nu

Ta kontroll över Din Pension! Avslutad 231005

Få örnkoll på din pension och optimera dina val. Fem veckors onlinekurs med start den 7 september

Anmälan stänger om ...

00Days
00Hours
00Minutes
00Seconds

Har du dåligt samvete över din pension? Kanske har du i åratal undvikit det orangea kuvertet, inte orkat sätta dig in i alla val du borde ha gjort och nu börjar närma dig pension och känner att du inte har något koll.

I så fall är du inte ensam.

Anmälan är tyvärr inte öppen ännu

Om du vill vara säker på att hinna boka en plats till denna kurs när den startar så kan du skriva upp dig på förhandslistan. Då missar du inte biljettsläppet. De som slutligen bokar sig på kursen under de två första dygnen kommer dessutom att få en fin bonus! 

Jag godkänner att ta emot nyheter och marknadsinformation från Pensionsguiden, men jag kan när som helst avsluta prenumerationen.

Kommer pengarna att räcka under pensionen?

Jag möter många som är oroliga över hur de ska klara sig när de bli pensionärer.  De vet inte hur deras pensioner fungerar eller hur de är placerade. De vet inte om de kan flytta pensionsförsäkringen eller vilka val som är bra. Det är helt enkelt ganska mycket de inte vet och vilket kan skapa en osäkerhet och oro. Det är här jag kan hjälpa till. Jag har hjälpt över 4 000 personer att förbättra sin pension och sin privatekonomi. Under kursen kommer jag att hjälpa dig att ta ett helhetsgrepp över dina pensioner och din ekonomi.

Steget till att få en bra överblick och lagom mycket kunskap för att kunna fatta kloka beslut för din ekonomi behöver inte vara lång.

Du måste varken bli pensionsexpert eller följa börsens svängningar varje dag. Tvärtom, jag rekommenderar att du skapar en plan där du sätter grunden, sen rullar den på och du kan med gott samvete gå ut och fortsätta leva livet som vanligt. Visst, det kommer att krävas en insats nu för att sätta grunden, men sen kan du bara låta det rulla på och du kommer att ha tiden på din sida.

Du kan fatta några kloka beslut nu som gör att din tillvaro som pensionär blir så mycket bättre. Det är aldrig försent!  

Låt mig hjälpa dig till en bättre pension! 

Hur ser ditt drömliv som pensionär ut?

Luta dig tillbaka och fundera över hur du vill leva ditt liv när du blir äldre. Kanske tillbringar du dagarna i sol och värme, eller kanske är du är ute och promenerar med några väninnor, leker med barnbarnen eller ägnar dig åt någon hobby. Fortsätt drömma dig iväg.... väv in några frågor:

 • När vill du gå i pension?
 • Hur mycket pengar vill du ha att leva på per månad?
 • Var bor du? 

När du vet hur du vill leva ditt liv blir enklare att skapa en pensionplan. En plan där varje försäkring är där den ska vara och jobbar för dig och ditt drömliv. En plan där du vet om (och hur mycket) du behöver spara privat.

En plan som är skräddarsydd för dig!

Efter kursen kommer du att ...

 •  Förstå vad som påverkar din pension
 • Veta vilka val du kan och behöver göra för att förbättra din pension
 • Veta vad du kostar idag och vad du kommer att kosta som pensionär
 • Ha designat din personliga pensionsplan där du tittar på när du vill gå i pension och hur du ska bekosta det
 • Veta i vilken ordning du ska ta ut dina pensioner och detaljerat det i en uttagsplan

Det är inte bara hård kunskap du kommer kommer att få till dig dig, utan du kommer även att...

 • Förbättra ditt självförtroende när det gäller din ekonom i och din framtid
 • Känna dig trygg i att du har gjort allt du kan för att få bästa möjliga pension
00Days
00Hours
00Minutes
00Seconds

Bonus!

Anmäl dig senast på söndag 20 augusti så får du vår snygga anteckningsbok där du kan skriva ner alla dina nya kunskaper och planer! Vi skickar även med en touchpen!

00Days
00Hours
00Minutes
00Seconds

Bonus för dig som är snabb!

För dig som är snabb med att boka din plats har jag en extra fin bonus. De 15 första som investerar i kursen under helgen får en snygg kylväska värde 650 kr!
Anmäl dig senast söndagen den 23 april. 

Skriv upp dig på väntelistan!

Anmälan till kursen är inte öppen än, men du kan skriva upp dig på väntelistan. Då missar du inte biljettsläppet. De som bokar sin plats inom 48 timmar efter biljettsläpp får dessutom en superfin bonus!

Genom att skriva upp mig på väntelistan, så godkänner jag att ta emot nyheter och marknadsinformation från Pensionsguiden, men jag kan när som helst avsluta prenumerationen.

Har du försökt göra något åt din pension tidigare men tyckte att det varit svårt?

Så var det för Lena också. Hon hade provat flera gånger men inte fått något resultat.

Efter att ha gått kursen "Ta kontroll över din pension" vågade hon ringa pensionsbolag, ställa frågor, vara påstridig och göra ändringar.

Idag känner hon sig helt trygg i sin ekonomiska situation som pensionär och har koll på sina pensionsplaceringar. 

Har du svårt att motivera dig nu att ta tag i din ekonomi för att få det bättre senare?

Jonas gick kursen "Ta kontroll över din pension" och den fick honom att börja planera hur han vill leva i framtiden och inte bara när han är pensionär.

Han gillade att kursen hade ett bredare grepp än bara pensionsfrågor. Nu har han en plan, inte bara för pensionen, utan även hur han vill leva här och nu.

Kursen betalar sig själv!

100 000 - 500 000 kronor är vad kursdeltagarna efter kursen uppskattar att de kommer att tjäna på att ha gått kursen bara genom att kunna göra bättre val. Vissa säger även mer än en miljon kronor! 

Det tycker jag är ett himla gott betyg

Detta är en investering för framtiden!

Så hur går det till ...?

Detta är kursen för dig som har bestämt dig för att en gång för alla ta ett helhetsgrepp över din pension och optimera den utifrån dina förutsättningar.

Kursen vänder sig till privatpersoner, inte till egenföretagare. Under kursen kommer du att arbeta med dina pensioner och din egna ekonomi.

Till din hjälp kommer du att få en mängd verktyg som kommer att underlätta arbetet och jag  kommer att stötta med tips och klämkäcka hejarop när det behövs! I forumet kan du utbyta idéer och frågor med dina kurskamrater och mig, Monica. Dessutom kommer du att få hemuppgifter som rör dina pensioner och din  ekonomi mellan tillfällena. Det gör att du inte kan misslyckas!

Alla webinarier avslutas med en frågestund där du kan ställa frågor kring dagens ämne. Webinarierna spelas in, så om du missar något avsnitt kan du titta igen senare. Rent krasst så missar de flesta  något avsnitt.

Allt material är tillgängligt i sex månader efter att kursen är avslutat så du har gott om tid att titta om och slutföra eventuella uppgifter du inte har hunnit med.

Dessutom blir det en uppföljande Q&A tre månader efter kursen är avslutad där du kan ställa eventuella frågor och där jag vill höra hur det har gått för dig.

00Days
00Hours
00Minutes
00Seconds

Bonus för dig som är snabb!

För dig som är snabb finns en extra bonus. De 40 första som investerar i kursen under helgen får en snygg kylväska värde 650 kr!
Vill du vara en av dem så ska du gå in och anmäla dig till kursen senast söndag 21 augusti. 

Det här ingår i kursen

 • Modul 1: Uppstart och Din Allmänna pension
  Här börjar du bekanta dig med begreppet pensionsplan så att du har tid på dig att i lugn och ro låta dina tankar och drömmar växa fram till en plan. Vi vänder ut och in på den allmänna pensionen och bekantar oss med både Pensionsmyndighetens sida och funktionerna på minPension.

 • Modul 2: Din tjänstepension 
  Vi reder ut hur tjänstepensionen fungerar och och vilka olika typer av försäkring det finns. Hur kan du tänka och vad ska du välja? Vilka är för- och nackdelarna med de olika alternativen. Det är dags att göra en pensioninventering och sammanställa alla dina pensioner och vilka villkor de har. Självklart finns det en mall du kan använda.

 • Modul 3: Dina fonder
  Detta tillfälle grottar vi in oss i fondernas underbara värld och vrider och vänder på fonderna och diskuterar hur vi kan sätta ihop en lämplig portfölj utfrån olika vinklar (tex tid och risk). Detta är lika användbart i din tjänstepension som i ditt privata sparande.

 • Modul 4: Din Privata Ekonomi och Din Pensionsplan 
  Dina pengar ska alltid arbeta för dig, oavsett om det är pensionspengar, sparpengar eller bara pengar på ett konto. Här tittar vi på olika sätt att spara och investera men du får även göra en balansräkning, dvs sammanställa alla dina tillgångar och skulder. Det är också här du skapar din pensionsplan - när ska du gå i pension och varifrån kommer pengarna du behöver?

 • Modul 5: Uttagsplanering och live coachning
  Nu är det dags att knyta ihop säcken och få de sista bitarna av planen på plats. En bra uttagsplanering balanserar bra avkastning men tar även hänsyn till risken. Här kommer du att skapa din egen uttagsplan där vi bland annat tar hänsyn till kostnader, avkastning, flexibilitet och efterlevandeskydd.
  Höjdpunkten denna gång är dock live coachningen av ett par deltagare där vi går igenom deras pensionplan och tillsammans diskuterar fram möjliga lösningar och kanske räknar på olika alternativ. Detta tillfälle vill du inte missa!

Datum och tider

Det blir fem webinarier som sker live på torsdagar kl. 18:30-20:30.  

Modul 1: 2023-09-07
Modul 2: 2023-09-14
Modul 3: 2023-09-21
Modul 4: 2023-09-28
Modul 5: 2023-10-05

Den största förändring är att du kommer att ha råkoll på din pension och ditt ekonomiska självförtroende kommer att vara på topp!

Boka din plats nu!

Välj om du vill vill betala nu eller om du vill delbetala. Vid delbetalning sker den andra dragningen efter en månad.
Du kan även välja till 30 minuters privat coachning och få feedback på dina planer eller bara hjälpa att kontrollera att allt har har blivit rätt. Coachningen genomförs inom en månad efter avslutad kurs.

Delbetalning

2 x 1 450 kronor


 • 5 webinarier
 • Mallar och verktyg
 • Forum där du kan nätverka och ställa alla dina frågor
 • Mobilapp
 • Allt material tillgängligt i sex månader
 • Uppföljande Q&A tre månader efter kursavslut

direktbetalning

2 650 kronor


 • 5 webinarier
 • Mallar och verktyg
 • Forum där du kan nätverka och ställa alla dina frågor
 • Mobilapp
 • Allt material tillgängligt i sex månader
 • Uppföljande Q&A tre månader efter kursavslut

med privat coachning

3 650 kronor


 • 5 webinarier
 • Mallar och verktyg
 • Forum där du kan nätverka och ställa alla dina frågor
 • Mobilapp
 • Allt material tillgängligt i sex månader
 • Uppföljande Q&A tre månader efter kursavslut
 • 30 minuter privat coachning

Om du har några frågor kring kursen och dess upplägg så skriv din fråga i chatten nere till höger i bild så återkommer vi snarast möjligt. Vem vet, vi kanske är online just nu!

En sak till....

Utrustning

Du behöver ha tillgång till en dator och ditt BankId för att kunna utföra uppgifterna. Sen underlättar det om du är envis som få och har ett glatt humör!

Datum och tider

Alla webinarier sker live på onsdagar kl. 18:30-20:30.

Modul 1: 2023-05-03  Uppstart och Din Allmänna Pension
Modul 2: 2023-05-10  Din Tjänstepension
Modul 3: 2023-05-17  Dina Fonder
                     2023-05-24  Inget webinarie
Modul 4: 2023-05-31  Din Privata Ekonomi och Din Pensionsplan
Modul 5: 2023-06-07  Uttagsplanering och live coachning00Days
00Hours
00Minutes
00Seconds

Anmäl dig i helgen och få en  bonus värde 650 kr!

 De 15 första som investerar i kursen under helgen får en snygg och praktisk kylväska.
Se till att anmäla dig senast söndagen den 23 april.

Din kursledare

Monica Sjödin

Pensionscoach

Monica är grundare av Pensionsguiden och coachar och utbildar inom privatekonomi och pension. Hon är mycket uppskattad för sitt lättsamma sätt i kombination med sin djupa kunskap inom området. Med Monica blir även det mäktigaste ämnet lätt att förstå. 

Gå kursen!
Om du har lite småångest för hur du ska reda ut allt kring pensionen - gå denna kurs! Men gå den om du kan sätta av några timmar mellan kurstillfällena för att göra hemuppgifterna och lägg gärna extra tid på videoinspelningen eller presentationen. Det kommer att betala sig - ångesten kommer sakta att sjunka! :)
Du kommer kanske inte att hinna allt men du kommer att veta vad mer du ska göra för att få 100% koll. Mitt mål var att ha en plan och det har jag, på köpet blev jag lugnare!

Marie

Pension kan vara enkelt!
"Tack Monica för en jättebra kurs! Den har fått mig att växa och tro på mig själv. Jag har alltid sparat och har god ekonomi, men inte vågat tro att pengarna kommer att räcka till pension. Har sedan en tid tillbaka lagt om mitt liv och jobbar numera med sådant jag tycker är kul och brinner för. 

Jag blir ofta påmind av omgivningen att jag behöver tänka på min pension och jobba heltid. Har idag fått bra hjälp av dig att tro på att min strategi och handling gällande ekonomi är "good enough" så att jag kan fortsätta att leva det liv jag vill."

Anna