Denna kurs är tyvärr inte öppen för ansökan just nu

Pensionsspara smart som företagare! Start 22 november

Skapa en genomtänkt och lönsam pensionsstrategi som företagare. Tre veckors onlinekurs. Pris: 4500 kronor exkl. moms

Anmälan stänger om...

00Days
00Hours
00Minutes
00Seconds

Denna kurs är fullbokad, men du kan redan nu anmäla ditt intresse för nästa kurs!

För att ge varje deltagare gott om tid och utrymme har vi valt att inte ha så många deltagare på varje kurs. Kursstarten den 4 september är fullbokad, men du kan redan nu skriva upp dig på förhandslistan inför nästa kurs som startar början av nästa år (sannolikt februari). Det är självklart inte bindande, men du får förtur på platserna nästa år. Om många skriver upp sig är det möjligt att det blir en extra kurs senare i år också. 

Genom att lämna dina uppgifter godkänner du att ta emot nyheter och marknadsinformation från Pensionsguiden, men du kan när som helst avsluta prenumerationen.

Hur ser ditt drömliv som pensionerad företagare ut?

Luta dig tillbaka och fundera över hur du vill leva ditt liv när du blir äldre. Kanske tillbringar du dagarna i sol och värme, eller kanske är du är ute och promenerar med några väninnor, leker med barnbarnen eller ägnar dig åt någon hobby. Kanske fortsätter du att jobba i företaget fast i mindre omfattning. Fortsätt drömma dig iväg.... väv in några frågor:

När vill du gå i pension?
Hur mycket pengar vill du ha att leva på per månad?
Var bor du?


Låt dessa tankar vara basen i din planering. Låt oss tillsammans skapa en pensionsplan som gör att det livet inte bara är en dröm utan att  även bli verklighet.

Pension kan vara fruktansvärt tråkigt, eller faktiskt riktig kul och lönsamt!

Jag vet hur det är att vara företagare och just att säkra sin framtida pension hamnar sällan på ToDo-listan i vardagen. Först har vi fullt upp med att få igång verksamheten, lösa den där knöliga bokföringen (eller kanske bara hitta rätt bokföringsekonom som kan vara den räddande ängeln). Efter ett tag kan vi ta ut en vettig och lön och sen..... när vi börjar närma oss 50-strecket börjar tanken på pension dyka upp (kanske tillhör du dem som kommer på det lite senare, men det går bra det med - bättre sent än aldrig).

När pensionen väl kommer upp på agendan är det lätt att vända sig till banken och ta den lösning som de föreslår. Det är dock inte alltid bästa valet. Jag har hjälpt många företagare att hitta den rätta lösningen för dem och vilket har gjort att de har kunnat fokusera på sitt företagande istället för sin framtida ekonomi.

Tidigare ingick "pension för företagare" som en egen modul i kursen "Ta kontroll över din pension", men den är så viktigt så nu blir det en egen kurs där vi kan grotta ner oss i de olika alternativen, diskutera hur vi kan kombinera dem på bästa sätt och ta reda på vad som är rätt sätt just för dig. Denna gång är antalet platser begränsat till 10 för att vi ska hinna ha bra diskussioner där alla ska kunna komma till tals. 


00Days
00Hours
00Minutes
00Seconds

Bonus för dig som är snabb!

Till dig som är snabb med att boka din plats har jag en extra fin bonus. Boka senast 30 oktober så får du ett snyggt anteckningsblock med tillhörande touchpen! 

Lär dig spela "pensionsspelet" för att maxa din möjligheter och din ekonomi!

Som företagare med aktiebolag har du möjlighet själv besluta hur mycket du ska arbeta och när det är dags att trappa ner. Det är en stor fördel jämfört med hur man vanligtvis har det som. Inte nog med att du kan bestämma omfattningen av din tid, du kan även påverka hur mycket pengar du ska få ut från företaget och på vilket sätt. Det är oerhört flexibelt och förmånligt att vara företagare  på väg mot pension. Om du planerar i förväg så kan du lägga en plan där du tex: 

 • Optimerar fördelningen mellan lön, tjänstepension, privat sparande och utdelning för att få så bra effekt som möjligt. Visste du tex att arbetsgivaravgifterna sänks från 31,42% till bara 10,21% när du blir årets ingång har fyllt 66 år. Eller att du  med det förhöjda grundavdraget och det förhöjda jobbskatteavdraget endast betalar ca 8% i inkomstskatt! 
 • Använder dig av periodiseringsfonder för att kunna ta ut lön när du är äldre. Detta ger dig en möjlighet att skjuta upp obeskattad vinst och du kan ta ut lågbeskattad inkomst (se punkten ovan). 
 • Tar ut utdelning många år efter att du har slutat att arbeta. Utdelning enligt 3:12-reglerna medger att du kan ta ut ca 200 tusen kronor/år som beskattas med 20% kapitalskatt. Det blir ett bra tillskott till den vanliga pensionen!
 • Placerar företagets överskottskapital i en kapitalförsäkring då värdeökningen då blir skattefri 
Det finns oändliga möjligheter och jag ser fram emot att lotsa dig i denna värld! 

Så vad ska vi hinna med?

Kursen består av tre fullspäckade tillfällen, med ett live webinar i veckan under tre veckors tid. Detta är inte en ren föreläsningsserie, utan du kommer att få arbeta med din privata och ditt företags ekonomi och förhoppningsvis blir det en hel del diskussioner.

Detta är kursen för dig som äger ett AB och verkligen vill förstå hur allt hänger ihop och hur just du på bästa sätt kan spara till din pension och pussla ihop en plan som passar just dig. Kursen är lite "smånördig" som det lätt kan bli när man kommer ner på denna detaljnivå så det underlättar om du gillar att räkna olika alternativa scenarier och har ett intresse av att få ditt bolags kapital att växa.

Vi kommer bland annat att täcka:

 • Allmän pension och tjänstepension - utifrån hur de passar in i din plan
 • Olika sätt att spara till pension i bolaget, inkl. dess för- och nackdelar
 • Förstå skattekonsekvenser och räkna på olika scenarier
 • Investering av företagets kapital, vilken form är lämplig vid vilket tillfälle
 • Se hur vi kan skapa en pensionsplan som kombinerar företagets kapital så väl som ditt eget

Begränsat antal platser! Det krävs minst fem anmälda till kursen för att den ska genomföras, men maximalt antal deltagare är 10. Skälet till begränsningen är att vi ska hinna ha bra diskussioner där alla ska kunna komma till tals.

Efter kursen kommer du att ...

 • Veta vilka olika sätt du kan spara till din pension, inklusive dess för- och nackdelar
 • Förstå vilka val som är skattemässigt smartast respektive ger mest flexibilitet
 • Ha en strategi för hur du ska pensionsspara till dig själv med hjälp av företagets kapital
 • Ha en plan för hur företagets kapital ska arbeta på bästa sätt 
 • Ha skapat en pensionsplan som kombinerar alla dina inkomster; både lön, pensioner, utdelning och annat
00Days
00Hours
00Minutes
00Seconds

Bonus för dig som är snabb!

För dig som är snabb finns en extra bonus. De 40 första som investerar i kursen under helgen får en exklusiv kylväska värde 650 kr!
Vill du vara en av dem så ska du anmäla dig till kursen senast söndag 21 augusti. 

Praktisk information

Alla webinarier sänds live på onsdagar kl. 18:30-20:00 (22 november, 29 november samt 6 december. Du kan ställa frågor både under webinariet men även i kursforumet på kurssajten. Webinarierna spelas in och är tillgängliga tillsammans med övrigt kursmaterial sex månader efter avslutad kurs.

Pris: 4 500 kronor exklusive moms. (5 625 kronor inklusive moms)

Du behöver ha tillgång till en dator och ditt BankId för att kunna utföra uppgifterna. Sen underlättar det om du är envis som få och har ett glatt humör!

Vad ingår inte?
Detaljerad information om den allmänna pensionen, tjänstepensionen eller uttagsplanering av tjänstepension. Detta ingår i kursen "Ta kontroll över din pension"
Vi kommer inte heller att täcka in avvecklande av företaget.

Säkra din plats nu!

4 500 kronor

exkl.  moms. 5 625 kronor inkl. moms


 • 3 webinarier
 • Mallar och verktyg
 • Forum där du kan nätverka och ställa dina frågor
 • Mobilapp
 • Allt material tillgängligt i sex månader

Om du har några frågor kring kursen och dess upplägg så skriv din fråga i chatten nere till höger i bild så återkommer vi snarast möjligt. Vem vet, vi kanske är online just nu!

Pensionstips för företagare - gästspel i RikaTillsammans-podden!

Din kursledare

Monica är grundare av Pensionsguiden och coachar och utbildar inom privatekonomi och pension. Hon är mycket uppskattad för sitt lättsamma sätt i kombination med sin djupa kunskap inom området. Med Monica blir även det mäktigaste ämnet lätt att förstå.

Monica Sjödin

Anmälan är tyvärr inte öppen ännu

Just nu funderar vi som bäst på hur vi kan göra denna kursomgång ännu bättre än den förra. Om du vill vara säker på att inte missa när anmälan öppnar så kan du skriva upp dig på förhandslistan. Du missar du inte biljettsläppet. De som bokar sig under de första två dygnen kommer dessutom att få en superfin bonus!

Jag godkänner att ta emot nyheter och marknadsinformation från Pensionsguiden, men jag kan när som helst avsluta prenuemrationen.

Pris