Denna kurs är tyvärr inte öppen för ansökan just nu

Ta kontroll över Din Pension! Avslutad 230607

Onlineutbildning med live webinarier (5x2 timmar).

Anmälan stänger om ...

00Days
00Hours
00Minutes
00Seconds

Har du dåligt samvete över din pension? Kanske har du i åratal undvikit det orangea kuvertet, inte orkat sätta dig in i alla val du kan göra kring försäkringar och fonder och därmed inte tagit tag i din pension alls.

I så fall är du inte ensam.

Anmälan är tyvärr inte öppen ännu

Om du vill vara säker på att hinna boka en plats till denna kurs när den startar så kan du skriva upp dig på förhandslistan. Då missar du inte biljettsläppet. De som slutligen bokar sig på kursen under de två första dygnen kommer dessutom att få en fin bonus! 

Jag godkänner att ta emot nyheter och marknadsinformation från Pensionsguiden, men jag kan när som helst avsluta prenumerationen.

Kommer pengarna att räcka under pensionen?

Jag möter många som är oroliga över hur ska klara sig när de bli pensionärer.  De har inte koll på hur deras pensioner fungerar eller hur de är placerade. Och de vet inte vad de borde göra idag för att få ett bra liv som pensionärer. De flesta undrar: Kommer pengarna att räcka?

Men så här behöver det inte vara.  

Steget till att få en bra överblick och lagom mycket kunskap för att kunna fatta kloka beslut för din ekonomi behöver inte vara lång.

Du måste varken bli pensionsexpert eller följa börsens svängningar varje dag. Tvärtom rekommenderar jag att du skapar en plan där du sätter grunden, sen rullar den på och du kan med gott samvete kan du gå ut och fortsätta leva livet som vanligt. Visst, det kommer att krävas en insats nu för att sätta grunden, men sen kan du bara låta det rulla på och du kommer att ha tiden på din sida.

Du kan fatta några kloka beslut nu som gör att din tillvaro som pensionär blir så mycket bättre. Tro inte att det är försent!  

Ingen ska behöva känna sig dum över att inte förstå skillnaden mellan allmän pension och tjänstepension eller om de inte vet hur de borde lägga upp sitt sparande, om de borde löneväxla eller om de har råd att gå i pension när de vill.


Hur du optimerar din pension och din ekonomi så du kan leva det liv du vill!

Jag möter många som är oroliga över hur de ska klara sig när de bli pensionärer.  De vet inte hur deras pensioner fungerar eller hur de är placerade. De vet inte om de kan flytta pensionsförsäkringen eller vilka val som är bra. Det är helt enkelt ganska mycket de inte vet och vilket kan ge en osäkerhet och oro. Det är här jag kan hjälpa till. Jag har hjälpt över 3 000 personer att förbättra sin pension och sin privatekonomi. Under kursen kommer jag att hjälpa dig att ta ett helhetsgrepp över dina pensioner och din ekonomi. 

Steget till att få en bra överblick och lagom mycket kunskap för att kunna fatta kloka beslut för din ekonomi behöver inte vara lång.

Du måste varken bli pensionsexpert eller följa börsens svängningar varje dag. Tvärtom, jag rekommenderar att du skapar en plan där du sätter grunden, sen rullar den på och du kan med gott samvete gå ut och fortsätta leva livet som vanligt. Visst, det kommer att krävas en insats nu för att sätta grunden, men sen kan du bara låta det rulla på och du kommer att ha tiden på din sida.

Du kan fatta några kloka beslut nu som gör att din tillvaro som pensionär blir så mycket bättre. Det är aldrig försent!  

00Days
00Hours
00Minutes
00Seconds

Bonus!

Alla som anmäler sig till kursen får en bonus.*
Bonusen är ett supertjusigt anteckningsblock och penna där du kan skriva ner alla dina nya kunskaper och planer! Anmälan till kursen stänger på söndag den 28:e augusti.

* gäller ej tidigare kursmedlemmar som går om kursen


Jag har mött hundratals kvinnor som haft dåligt samvete och varit hårda mot sig själva för att de inte tagit tag i pensionen. Det var därför jag skapade kursen "Ta kontroll över din pension". Jag tycker inte att någon ska behöva ligga sömnlös över sin framtida ekonomi. Alla förtjänar att tjäna sig trygga med att pensionen blir tillräcklig och att man har gjort det som behövs för att se till att det blir bra.

Hur ser ditt drömliv som pensionär ut?

Luta dig tillbaka och fundera över hur du vill leva ditt liv när du blir äldre. Kanske tillbringar du dagarna i sol och värme, eller kanske är du är ute och promenerar med några väninnor, leker med barnbarnen eller ägnar dig åt någon hobby. Fortsätt drömma dig iväg.... väv in några frågor:

 • När vill du gå i pension?
 • Hur mycket pengar vill du ha att leva på per månad?
 • Var bor du? 

När du vet hur du vill leva ditt liv blir enklare att skapa en pensionplan. En plan där varje försäkring är där den ska vara och jobbar för dig och ditt drömliv. En plan där du vet om (och hur mycket) du behöver spara privat.

En plan som är skräddarsydd för dig!

00Days
00Hours
00Minutes
00Seconds

Bonus för dig som är snabb!

För dig som är snabb med att boka din plats har jag en extra fin bonus. De 15 första som investerar i kursen under helgen får en snygg kylväska värde 650 kr!
Anmäl dig senast söndagen den 23 april. 

Du kommer att kunna ta tag i det som tidigare kändes omöjligt

Efter att du har gått kursen kommer du att veta hur ditt drömliv som pension är ser ut, du vet hur ditt utgångsläge är och vilka förändringar du kan och behöver göra för att förbättra din pension.

Med din nya kunskap kring din egen ekonomi, pensioner och fonder kommer du att kunna ta tag i det som tidigare kändes jobbigt och kanske till och med omöjligt. Du kommer att känna dig trygg med att kontakta din bank eller ditt pensionsbolag eftersom du vet vilka frågor du ska ställa och du kommer att förstå svaren.

Kort och gott: Du vet vad du behöver göra för att få det liv som pensionär som du vill ha! 

Kursen betalar sig själv!

100 000 - 500 000 kronor är vad kursdeltagarna efter kursen uppskattar att de kommer att tjäna på att ha gått kursen. Vissa säger även mer än en miljon kronor! 

Det tycker jag är ett himla gott betyg

Detta är en investering för framtiden!

Skriv upp dig på väntelistan!

Anmälan till kursen är inte öppen än, men du kan skriva upp dig på väntelistan. Då missar du inte biljettsläppet. De som bokar sin plats inom 48 timmar efter biljettsläpp får dessutom en superfin bonus!

Genom att skriva upp mig på väntelistan, så godkänner jag att ta emot nyheter och marknadsinformation från Pensionsguiden, men jag kan när som helst avsluta prenumerationen.

Har du försökt göra något åt din pension tidigare men tyckte att det varit svårt?

Så var det för Lena också. Hon hade provat flera gånger men inte fått något resultat.

Efter att ha gått kursen "Ta kontroll över din pension" vågade hon ringa pensionsbolag, ställa frågor, vara påstridig och göra ändringar.

Idag känner hon sig helt trygg i sin ekonomiska situation som pensionär och har koll på sina pensionsplaceringar. 

Har du svårt att motivera dig nu att ta tag i din ekonomi för att få det bättre senare?

Jonas gick kursen "Ta kontroll över din pension" och den fick honom att börja planera hur han vill leva i framtiden och inte bara när han är pensionär.

Han gillade att kursen hade ett bredare grepp än bara pensionsfrågor. Nu har han en plan, inte bara för pensionen, utan även hur han vill leva här och nu.

Det är dags att skapa en plan!

Under utbildningen kommer du att arbeta med dina pensioner och din egna ekonomi.

Du kommer att vara den grävande journalisten som letar upp detaljer om dina försäkringar och din ekonomi och vem vet, du kanske till och med hittar något bortglömt sparkonto eller gammal försäkring.

Detta är kursen för dig som har bestämt dig för att en gång för alla ta ett helhetsgrepp över din pension och optimera den utifrån dina förutsättningar.

Kursen vänder sig till privatpersoner, inte till egenföretagare.

Till din hjälp kommer du att få en mängd verktyg som kommer att underlätta arbetet och jag  kommer att stötta med tips och klämkäcka hejarop när det behövs! I forumet kan du utbyta idéer och frågor med dina kurskamrater och mig, Monica. Dessutom kommer du att få hemuppgifter som rör dina pensioner och din  ekonomi mellan tillfällena. Det gör att du inte kan misslyckas!

Alla webinarier spelas in, så om du missar något avsnitt kan du titta igen senare. Rent krasst så missar de flesta  något avsnitt. De tittar på det senare i veckan.

Allt material är tillgängligt i sex månader efter att kursen är avslutat så du har gott om tid att titta om och slutföra eventuella uppgifter du inte har hunnit med.

Dessutom blir det en uppföljande Q&A tre månader efter kursen är avslutad där du kan ställa eventuella frågor och där jag vill höra hur det har gått för dig.

00Days
00Hours
00Minutes
00Seconds

Bonus för dig som är snabb!

För dig som är snabb finns en extra bonus. De 40 första som investerar i kursen under helgen får en snygg kylväska värde 650 kr!
Vill du vara en av dem så ska du gå in och anmäla dig till kursen senast söndag 21 augusti. 

Det här ingår i kursen

Vecka 1: Uppstart och Din Allmänna Pension

Här börjar du bekanta dig med begreppet pensionsplan så att du har tid på dig att i lugn och ro låta dina tankar och drömmar växa fram till en plan.

 •  Hur fungerar den allmänna pensionen?
 • När får du tidigast gå i pension? 
 • Hur ligger du till jämfört med snittet? 
 • Hur ska du tolka uppgifterna på Pensionsmyndighetens hemsida och minPension.se? 
 • Vilka möjligheter finns det om det ser knapert ut?

Vecka 2: Din Tjänstepension

Temat är tjänstepension och fokus ligger på att förstå skillnaderna och möjliheter med olika försäkringar. Nu börjar vi även jobba med våra pensionssammanställning där du får samla in information om alla dina försäkringar.

 • Vad är tjänstepension?
 • Vad är en valcentral?
 • Hur mycket får du pension?
 • Vilka försäkringar kan du flytta?
 • Vilka avgifter finns det?

Vecka 3: Dina fonder

Detta tillfälle grottar vi in oss fondernas underbara värld och vrider och vänder på fonderna och diskuterar hur vi kan sätta ihop en lämplig portfölj utfrån olika vinklar (tex tid och risk)

 • Vad är en fond?
 • Vilka olika typer av fonder finns det, vilken avkastning kan man förvänta sig?
 • Vad är risk?
 • Vad är ett index och vilkan är intressanta?
 • Hur analyserar man fonder?
 • Vilka avgifter finns det?

Vecka 4: Din Privata Ekonomi och Din Pensionsplan

Dina pengar ska alltid arbeta för dig, oavsett om det är pensionspengar, sparpengar eller bara pengar på ett konto. Här tittar vi på olika sätt att spara och investera men du får även göra en balansräkning, dvs sammanställa alla dina tillgångar och skulder.

 • Olika sätt att spara och investera privat 
 • Löneväxling 
 • Privat pensionsförsäkringar/IPS
 • Balansräkningen
 • Budget och kostnadsuppföljning - vad kostar du idag och i framtiden?
 • Pensionsplanen inkl. räkneövningar
 • Identifiera sätt att fylla ev. brist mellan önskad plan och aktuell plan

Vecka 5: Uttagsplanering och live coachning

Nu är det dags att knyta ihop säcken och få de sista bitarna av planen på plats. Höjdpunkten denna gång är live coachning av ett par deltagare där vi går igenom deras pensionplan och tillsammans diskuterar fram möjliga lösningar och räknar på olika alternativ. Detta tillfälle vill du inte missa!

 • Vad kostar det att gå i pension tidigare resp. hur mycket tjänar jag på att jobba längre?
 • Uttagsplanering: vilka pensioner bör man ta ut först och varför?
 • Skattens påverkan på pension och arbete - före och efter året du fyller 67

En sak till....

Utrustning

Du behöver ha tillgång till en dator och ditt BankId för att kunna utföra uppgifterna. Sen underlättar det om du är envis som få och har ett glatt humör!

Den största förändring är att du kommer att ha råkoll på din pension och ditt ekonomiska självförtroende kommer att vara på topp!

Datum och tider

Alla webinarier sker live på onsdagar kl. 18:30-20:30.

Modul 1: 2023-05-03  Uppstart och Din Allmänna Pension
Modul 2: 2023-05-10  Din Tjänstepension
Modul 3: 2023-05-17  Dina Fonder
                     2023-05-24  Inget webinarie
Modul 4: 2023-05-31  Din Privata Ekonomi och Din Pensionsplan
Modul 5: 2023-06-07  Uttagsplanering och live coachning00Days
00Hours
00Minutes
00Seconds

Anmäl dig i helgen och få en  bonus värde 650 kr!

 De 15 första som investerar i kursen under helgen får en snygg och praktisk kylväska.
Se till att anmäla dig senast söndagen den 23 april.

Din kursledare

Monica Sjödin

Pensionscoach

Monica är grundare av Pensionsguiden och coachar och utbildar inom privatekonomi och pension. Hon är mycket uppskattad för sitt lättsamma sätt i kombination med sin djupa kunskap inom området. Med Monica blir även det mäktigaste ämnet lätt att förstå. 

Gå kursen!
Om du har lite småångest för hur du ska reda ut allt kring pensionen - gå denna kurs! Men gå den om du kan sätta av några timmar mellan kurstillfällena för att göra hemuppgifterna och lägg gärna extra tid på videoinspelningen eller presentationen. Det kommer att betala sig - ångesten kommer sakta att sjunka! :)
Du kommer kanske inte att hinna allt men du kommer att veta vad mer du ska göra för att få 100% koll. Mitt mål var att ha en plan och det har jag, på köpet blev jag lugnare!

Marie

Pension kan vara enkelt!
"Tack Monica för en jättebra kurs! Den har fått mig att växa och tro på mig själv. Jag har alltid sparat och har god ekonomi, men inte vågat tro att pengarna kommer att räcka till pension. Har sedan en tid tillbaka lagt om mitt liv och jobbar numera med sådant jag tycker är kul och brinner för. 

Jag blir ofta påmind av omgivningen att jag behöver tänka på min pension och jobba heltid. Har idag fått bra hjälp av dig att tro på att min strategi och handling gällande ekonomi är "good enough" så att jag kan fortsätta att leva det liv jag vill."

Anna

Priser