I vår öppnar dörrarna till höstens succé

I vår har du chansen att gå kursen som 540 andra gjorde i augusti!

Du vet vad du tjänar idag och förhoppningsvis har du ett hum om vart pengarna tar vägen, men har du börjat fundera på hur ditt liv som pensionär ska se ut och vilken prislapp det har?
'
I denna kurs så kommer du att undersöka var dina pengar tar vägen idag, men även få drömma stort om hur ditt framtida drömliv som pensionär kan se ut. Är du osäker på om du har råd med ditt drömliv? Ingen fara! Tillsammans tittar vi på hur pensionen blir och om det fattas pengar så får du verktygen för att räkna ut hur stor skillnaden är och hur mycket du behöver spara för att det det ska gå ihop. Detta är inte "en pensionskurs" utan detta är det perfekta tillfället att gräva djupt i din nuvarande ekonomi för att se om pengarna går till rätt saker för att därefter kunna göra smarta val framöver. 

Vi kommer även att gästas av Jan Bolmeson från RikaTillsammans som kommer att dela med sig av sina kunskaper kring budgetering och visa hur ekonomiuppföljningsprogrammet Spirecta kan hjälpa dig att få koll på din ekonomi. 


"Kursen har hjälpt mig att få kontroll på min ekonomi. Nu vet jag vart pengarna tar vägen och hur mycket jag behöver spara, för jag är pensionär och tar ut tjänstepension och jag ville veta hur jag ska spara för att få pengarna att räcka till när tjänstepensionen tar slut. Det har varit lätt att förstå, arbetsuppgifterna har gjort att jag fått helhetssyn på tillgångar och skulder.

Tips om min pension och skatteverkets hemsida, samt appar för att ha koll på ekonomin har varit till stor hjälp. Möjligheten till frågor och att genomgångarna är i bra takt att lyssna på. Känner att kursen har gett mig ett lugn då jag vet hur jag ska lägga upp ekonomin för framtiden. Stort tack Monica"

Birgitta
Tidigare kursdeltagare

Hur ser ditt drömliv som pensionär ut?

Har du funderat på hur ditt liv kommer att se ut som pensionär? Förhoppningsvis ser du ett liv fyllt av härliga relationer, tid för umgänge och möjlighet att hitta på givande och roliga saker. Du fyller dagarna med både enkla och kanske lite mer påkostade aktiviteter.

Det låter som att du har en härlig tid framför dig! Nu gäller det bara att skapa förutsättningar för att det faktiskt blir så bra som du har tänkt dig! Ett av de bästa sätten att se till att det blir som du har tänkt är att planera i god tid innan. Exempel på frågor du kan behöva ställa dig är: Vad kommer mitt härliga pensionärsliv att kosta? Kommer jag att ha råd med det? Då blir ofta följdfrågan: "Hur mycket kommer jag att behöva spara?". Det är inte plättlätta frågor att svara på, så under denna kurs kommer vi tillsammans att gå igenom vad du behöver tänka och på och steg-för-steg hur du kan räkna på din ekonomi.

Vad kan du förvänta dig?

Kursen består av tre moduler som kommer att hjälpa dig att bedöma om du sparar tillräckligt idag. Kanske sparar du till och med för mycket? Denna kurs är även lämpad för dig som bara är intresserad av att få koll på din nuvarande ekonomi.

Tre tillfällen, datum är ej satta än. 

Varje tillfälle omfattar ett live webinar, med möjligheter att ställa frågor. Mellan tillfällena får du uppgifter kring din ekonomi och pension att arbeta med. Det finns dessutom en community där du kan ställa frågor till oss och diskutera med de andra deltagarna. Som grädde på moset så kommer du åt allt material via en mobilapp. Om du inte kan medverka vid något tillfälle är det inga problem. Alla webinarier spelas in så du kan titta på dem i efterhand. Materialet är tillgängligt i sex månader efter sista tillfället. 

Modul 1: Vad kostar du idag?

Här tittar du på hur du spenderar dina pengar idag, hur mycket du sparar och investerar samt hur mycket du lägger på olika delar, tex boende och nöje.
Till din hjälp får du en budgetmall och tips om olika hjälpmedel, tex appar

Modul 2: Ditt drömliv som pensionär

Under detta tillfälle är det dags att lufta de stora drömmarna och fundera över hur du vill leva ditt liv som pensionär och vad det det kommer att kosta.
Här räknar du fram ditt målkapital som pensionär, dvs hur mycket pengar du behöver. 

Modul 3: Skapa en plan

Det är nu det stora ögonblicket är inne. Du tar allt kapital du har inklusive din framtida pension och jämför med målkapitalet. Om det saknas pengar så tittar vi på hur stort  månadssparande du behöver spara. 


Bonus! Två tillfällen med Jan Bolmeson från RikaTillsammans!

Jan Bolmeson från RikaTillsammans gästar oss under två tillfällen. Jan är grym på ekonomi och kommer att hjälpa dig att titta på din ekonomi på ett nytt sätt, tex Hur kan du lägga tiden och energin där det gör skillnad? Är det verkligen de små kostnaderna du ska jaga?

Under dessa tillfällen kommer han även att visa hur ekonomiverktyget Spirecta kan hjälpa dig förbättra din ekonomi. Spirecta är verktyget för dig som vill få råkoll på din ekonomi. Denna tjänst är utvecklad av Jan och du får tillgång till Spirecta gratis i 30 dagar, dvs gott om tid för dig att lösa uppgifterna i kursen och tid att se om Spirecta kan vara något för dig. Du kan läsa mer om Spirecta på deras hemsida.

Webinar 1: Kostnadsuppföljning
Måndagen den 28 november, kl. 20:30-21:45 (unikt för kursens deltagare)

Webinar 2: Arbetstillfälle med frågor och svar
Söndagen den 4 december, kl. 9:30-11:00 (öppen för alla Spirecta-användare)

Efter denna kurs kommer du att....

Ha analyserat och tagit kontroll på din nuvarande ekonomi

Du vet var dina pengar tar vägen och har en plan och budget för hur du vill spendera dina pengar framöver

Ha en vision för ditt liv som pensionär

Du har funderat lite närmare över hur och var du vill spendera din tid

Ha räknat ut ditt målkapital

Du vet hur mycket pengar din drömliv som pensionär kommer att kosta

Veta hur stort månadssparande du behöver ha

Du är redo att justera ditt sparande för att få ditt drömliv som pensionär

Veta din nettoförmögenhet (net worth)

Du har sammanställt alla dina tillgångar och skulder och vet då också om det finns pengar att leva på när du blir äldre

Var stolt över dig själv!
Du har nu råkoll på din ekonomi och din ekonomiska framtid! Bra jobbat

Din kursledare

Monica Sjödin

Pensionscoach

Monica är grundare av Pensionsguiden och coachar och utbildar inom privatekonomi och pension. Hon är mycket uppskattad för sitt lättsamma sätt i kombination med sin djupa kunskap inom området. Med Monica blir även det mäktigaste ämnet lätt att förstå. 

Rekommenderar alla...
"…att gå en kurs eller lyssna på ett webinar med Monica! Kan inte tänka mig att det finns något trevligare sätt att lära sig ännu mer om allt som rör pension och investeringar/planering inför sin kommande pension, antingen den är nära förestående eller längre fram i tid, än med Monica. Proffsig och kunnig, men ändå lättsam och rolig!"

Helena

Superbra ”koll på min ekonomi- och pensions-kick-off”
"Superbra ”kick-off” för att få ett bättre grepp om den egna ekonomin och framtida pension. Tycker jag har koll men detta var givande. Det är intensivt men bättre det än att bli långdraget. Fantastiskt att kunna se föreläsningarna i efterhand! Nu har jag fått med mig redskap och kan få igenom allt i min egen takt."

Anette

Få koll på det du behöver göra för att få det pensionärsliv du vill ha!
"Kursen gav mig kunskap om och flera verktyg för att dels få kontroll och en översikt över mina nuvarande utgifter och inkomster. Monica förklarar på ett förståeligt sätt om olika alternativ till att få en bra pension. Jag har nu bättre kunskap om min ekonomi och vet vilka steg jag behöver ta för att få den pension jag behöver för att kunna leva det pensionärsliv jag vill. Därmed inte sagt att jag har full koll på ”hur” alla steg ska tas. Men då finns det flera kurser som Monica håller om man vill fördjupa sig."

Pernilla

Som vanligt är antalet platser begränsat! Anmälan stänger vid midnatt söndagen den 27 november.

Bokningen öppnar måndagen den 21 oktober kl. 00 och stänger söndagen den 27 vid midnatt, eller tidigare om kursen blir fullbokad.

00Days
00Hours
00Minutes
00Seconds

Säkra din plats nu!

Många gånger kan det kännas bra att få bolla resultatet och få feedback efter kursen och då är Guldpaketet det du bör välja. Då ingår det 30 minuter coachning/guidning (inom en månad efter avslutad kurs).